Koła Naukowe

    Uniwersytet Rolniczy w Krakowie

Godło Polski

Pełnomocnik Rektora ds Kół Naukowych - dr inż. Anna Kołton, prof. URK 

e-mail:  anna.kolton@urk.edu.pl


Wydział Inżynierii Produkcji i Energetyki

Koło Naukowe Inżynierii Produkcji i Energetyki

opiekun: dr hab. inż. Marek Gancarz, prof. URK  
e-mail: marek.gancarz@urk.edu.pl

  • Sekcja Agrofizyki - dr hab. inż. Marek Wróbel, prof. URK, dr hab. inż. Krzysztof Mudryk, prof. URK
  • Sekcja Biopaliwa - dr hab. inż. Grzegorz Wcisło
  • Sekcja Eksploatacji Maszyn i Ergonomii - dr inż. Mirosław Zagórda
  • Sekcja Surowców Przemysłu Spożywczego - dr inż. Piotr Nawara, dr inż. Paulina Wrona
  • Sekcja Mechatroniki – dr inż. Stanisław Lis, dr inż. Norbert Pedryc, dr inż. Marcin Tomasik
  • Sekcja Elektrotechniki, Elektroniki, Automatyki - dr inż. Stanisław Lis, dr inż. Krzysztof Nęcka
  • Sekcja Efektywnego Wykorzystania Energii - dr hab. inż. Jarosław Knaga, prof URK, dr inż. Tomasz Szul
  • Sekcja Zarządzania Produkcją - dr hab. inż. Anna Szeląg -Sikora, prof. URK
  • Sekcja Infrastruktury i Logistyki, Marketingu - dr hab. inż. Anna Krakowiak-Bal, prof. URK, dr inż. Urszula Ziemiańczyk
  • Sekcja Informatyki - dr inż. Krzysztof Molenda, prof. URK, dr Maciej Sporysz
  • Sekcja Odnawialnych Źródeł Energii - dr inż. Mateusz Malinowski, prof. URK, dr hab. inż. Jakub Sikora, prof. URK
  • Sekcja Statystyki, Prognozowania i Gier Statystycznych - dr hab. Marek Gancarz, prof URK

    Wydział Technologii Żywności

    Koło Naukowe Technologów Żywności

    opiekun koła: dr hab. Gohar Khachatryan prof. URK
    e-mail: gohar.khachatryan@urk.edu.pl

    • Sekcja Analizy i Oceny Jakości Żywności - dr hab. inż. Dorota Gałkowska, prof. URK
    • Sekcja Technologii Węglowodanów - dr hab. inż. Magdalena Krystyjan, prof. URK
    • Sekcja Przetwórstwa Zbóż - dr hab. inż. Krzysztof Buksa, prof. URK
    • Sekcja Fitochemii - dr Oskar Michalski
    • Sekcja Technologii Fermentacji "Promil" - dr hab. inż. Aleksander Poreda, prof. URK
    • Sekcja Bioprocesów i Biopreparatów - dr hab. Maja Grabacka, prof. URK
    • Sekcja Żywności Prozdrowotnej - dr hab. inż. Emilia Bernaś, prof. URK
    • Sekcja Mikrobiologii Żywności - dr Małgorzata Makarewicz
    • Sekcja Przetwórstwa Owoców i Warzyw - dr hab. inż. Jacek Słupski, prof. URK
    • Sekcja Żywienia Człowieka i Dietetyki - prof. dr hab. inż. Aneta Kopeć, dr inż. Katarzyna Drzewowska
    • Sekcja Woda w Żywności - dr hab. inż. Teresa Witczak, prof. URK
    • Sekcja Nanomateriałów - dr hab. Karen Khachatryan, prof. URK; dr hab. Gohar Khachatryan, prof. URK
    • Sekcja Koło gospodyń i gospodarzy wydziałowych - dr Gabriela Zięć
    • Sekcja Chemia dla (nie)pasjonatów - dr Lidia Krzemińska-Fiedorowicz, dr Ewelina Nowak
    • Sekcja Jak to jest zrobione? – laboratorium żywności - dr inż. Katarzyna Petka-Poniatowska

    Wydział Medycyny Weterynaryjnej

    Koło Naukowe Medyków Weterynaryjnych

    opiekun koła:  lek. wet. Izabela Siemińska   
    e-mail: izabela.sieminska@urk.edu.pl

    • Sekcja Diagnostyki Laboratoryjnej dr n. med. i n. o zdr. lek. wet. Izabela Siemińska
    • Sekcja Epidemiologiczna lek. wet. Klaudia Dubniewicz
    • Sekcja Hipiatryczna dr n. wet. Marek Tischner, lek. wet. / lek. wet. Magdalena Profaska / lek. wet. Nikola Adamczyk
    • Sekcja Mikrobiologiczna dr Edyta Golińska
    • Sekcja Praktyczna Toksykologia Zwierząt lek. wet. Eliza Anna Niemczycka