Wydziałowe Koła Naukowe
Pełnomocnik Rektora ds Kół Naukowych - dr inż. Anna Kołton, prof. URK
e-mail: anna.kolton@urk.edu.pl
Wydział Inżynierii Produkcji i Energetyki
Koło Naukowe Inżynierii Produkcji i Energetyki
opiekun: dr hab. inż. Marek Gancarz, prof. URK
e-mail: marek.gancarz@urk.edu.pl
- Sekcja Agrofizyki - dr hab. inż. Marek Wróbel, prof. URK, dr hab. inż. Krzysztof Mudryk, prof. URK
- Sekcja Biopaliwa - dr hab. inż. Grzegorz Wcisło
- Sekcja Eksploatacji Maszyn i Ergonomii - dr inż. Mirosław Zagórda
- Sekcja Surowców Przemysłu Spożywczego - dr inż. Piotr Nawara, dr inż. Paulina Wrona
- Sekcja Mechatroniki – dr inż. Stanisław Lis, dr inż. Norbert Pedryc, dr inż. Marcin Tomasik
- Sekcja Elektrotechniki, Elektroniki, Automatyki - dr inż. Stanisław Lis, dr inż. Krzysztof Nęcka
- Sekcja Efektywnego Wykorzystania Energii - dr hab. inż. Jarosław Knaga, prof URK, dr inż. Tomasz Szul
- Sekcja Zarządzania Produkcją - dr hab. inż. Anna Szeląg -Sikora, prof. URK
- Sekcja Infrastruktury i Logistyki, Marketingu - dr hab. inż. Anna Krakowiak-Bal, prof. URK, dr inż. Urszula Ziemiańczyk
- Sekcja Informatyki - dr inż. Krzysztof Molenda, prof. URK, dr Maciej Sporysz
- Sekcja Odnawialnych Źródeł Energii - dr inż. Mateusz Malinowski, prof. URK, dr hab. inż. Jakub Sikora, prof. URK
- Sekcja Statystyki, Prognozowania i Gier Statystycznych - dr hab. Marek Gancarz, prof URK
Wydział Technologii Żywności
Koło Naukowe Technologów Żywności
opiekun koła: dr hab. Gohar Khachatryan prof. URK
e-mail: gohar.khachatryan@urk.edu.pl
- Sekcja Analizy i Oceny Jakości Żywności - dr hab. inż. Dorota Gałkowska, prof. URK
- Sekcja Technologii Węglowodanów - dr hab. inż. Magdalena Krystyjan, prof. URK
- Sekcja Przetwórstwa Zbóż - dr hab. inż. Krzysztof Buksa, prof. URK
- Sekcja Fitochemii - dr Oskar Michalski
- Sekcja Technologii Fermentacji "Promil" - dr hab. inż. Aleksander Poreda, prof. URK
- Sekcja Bioprocesów i Biopreparatów - dr hab. Maja Grabacka, prof. URK
- Sekcja Żywności Prozdrowotnej - dr hab. inż. Emilia Bernaś, prof. URK
- Sekcja Mikrobiologii Żywności - dr Małgorzata Makarewicz
- Sekcja Przetwórstwa Owoców i Warzyw - dr hab. inż. Jacek Słupski, prof. URK
- Sekcja Żywienia Człowieka i Dietetyki - prof. dr hab. inż. Aneta Kopeć, dr inż. Katarzyna Drzewowska
- Sekcja Woda w Żywności - dr hab. inż. Teresa Witczak, prof. URK
- Sekcja Nanomateriałów - dr hab. Karen Khachatryan, prof. URK; dr hab. Gohar Khachatryan, prof. URK
- Sekcja Koło gospodyń i gospodarzy wydziałowych - dr Gabriela Zięć
- Sekcja Chemia dla (nie)pasjonatów - dr Lidia Krzemińska-Fiedorowicz, dr Ewelina Nowak
- Sekcja Jak to jest zrobione? – laboratorium żywności - dr inż. Katarzyna Petka-Poniatowska
Wydział Medycyny Weterynaryjnej
Koło Naukowe Medyków Weterynaryjnych
opiekun koła: lek. wet. Izabela Siemińska
e-mail: izabela.sieminska@urk.edu.pl
- Sekcja Diagnostyki Laboratoryjnej dr n. med. i n. o zdr. lek. wet. Izabela Siemińska
- Sekcja Epidemiologiczna lek. wet. Klaudia Dubniewicz
- Sekcja Hipiatryczna dr n. wet. Marek Tischner, lek. wet. / lek. wet. Magdalena Profaska / lek. wet. Nikola Adamczyk
- Sekcja Mikrobiologiczna dr Edyta Golińska
- Sekcja Praktyczna Toksykologia Zwierząt lek. wet. Eliza Anna Niemczycka